Snelfietsroutes F58 en F261 in recreatieve knooppuntennetwerk:

nieuwe bewegwijzering toont fietsers meerdere keuzes

auteur Ons Brabant Fietst

Onlangs werd de snelfietsroute F58 tussen Tilburg en Rijen succesvol geïntegreerd in het recreatieve knooppuntennetwerk, een stap die zowel recreatieve fietsers als dagelijkse fietsforenzen ten goede komt. Door het aanbrengen van nieuwe fietsknooppunten en bebording kun je vanaf de snelfietsroute nu gemakkelijk de afslag nemen naar landelijker gebied, of andersom natuurlijk. Gisteren werd deze ontwikkeling onder de aandacht gebracht bij inwoners door een promotieactie.

In Tilburg en Rijen stonden promotiemedewerkers van Ons Brabant Fietst, uitgerust met speciaal ontworpen abri-fietsen, op centrale locaties om gesprekken aan te gaan met inwoners. Deze interactie werd versterkt door het uitdelen van informatieve flyers en het betrekken van mensen bij een quiz over de snelfietsroutes. Dit alles met als doel de bekendheid en het gebruik van de snelfietsroutes te vergroten.

Etiënne Lataster, programmamanager van Ons Brabant Fietst: "Diverse onderzoeken tonen aan dat een recreatieve fietser sneller geneigd is om ook de fiets voor de woonwerk-rit te pakken. Met de samenvoeging van het recreatieve fietsnetwerk en de snelfietsroutes door deze duidelijke bewegwijzering wordt de fietsrit voor zowel de recreatieve fietser als de fietsforens aantrekkelijker. En daarmee wordt het fietsgebruik gestimuleerd. Een doel waar projectorganisatie Ons Brabant Fietst dagelijks in Brabant aan werkt in opdracht van de provincie Noord-Brabant en gemeenten. Onder andere dus met opvallende promotieacties als vandaag.”

Impuls voor fietsgebruik

De integratie van de snelfietsroute met het recreatieve knooppuntennetwerk is een strategische zet om het fietsen in Noord-Brabant een nieuwe impuls te geven. Eerder al beleefde ook de F261 tussen Tilburg en Waalwijk deze primeur.  De routes F58 en F261 onderscheiden zich door een directe verbinding, comfort, en prioriteit voor fietsers. Vanuit elke omliggende gemeente wordt dankzij de aanpassingen op de aanwezige routeborden duidelijk verwezen naar de snelfietsroutes. Tegelijkertijd zijn ook op de snelfietsroute zogenaamde snelfietsrouteknooppunten geplaatst. Naast de nieuwe bewegwijzering zijn de routes ook op papieren routekaarten van VisitBrabant Routebureau direct zichtbaar. Met de samenvoeging en duidelijke bewegwijzering wordt een fietsrit makkelijker gemaakt voor de fietsende Brabander, met welk doel dan ook.

Inwoners die willen deelnemen aan de winactie kunnen tot 31 maart terecht op www.sjees.nl/winactie. Door het beantwoorden van de quizvraag maken deelnemers kans op tickets voor de Efteling. Het park is nu nog makkelijker bereikbaar met de fiets.

 


loading...
Een moment geduld a.u.b.