publicatiedatum: 6-1-2020

Omloop der Kempen en Abdijentocht

Mooie tocht met Brabantse gezelligheid

De stichting Omloop der Kempen streeft in het 3e weekend van mei naar een wielerweekend waarin topsport, breedtesport en recreatiesport aan bod komen. De topsport is gegarandeerd met twee wielerklassiekers verreden binnen de Nederlandse Loterij Topcompetitie: zaterdagvond UCI-/elite-vrouwen en zondagmiddag elite-mannen/beloften. De breedtesport is vertegenwoordigd door afwachtingscriteriums voor junioren, nieuwelingen en de Kempencup voor niet-licentiehouders. Voor de recreatiesport is naar een sterke partner gezocht en deze is gevonden: Omloop der Kempen en het Tilburgse TCT’93 hebben elkaar inmiddels het ja-woord gegeven.

 

72e Simac Omloop der Kempen met heuse topsport 

Het startplein De Plaatse (tegenover de kerk in Veldhoven-Dorp) is op 16 en 17 mei het epicentrum van het Nederlandse wielrennen. Op zaterdagavond worden vanaf 17.30 uur de UCI-/elite-vrouwen gepresenteerd vanaf de kiosk, waarna zij klokslag 18.00 uur vertrekken voor 125 km.

Op zondag 17 mei vanaf 11.30 uur worden de elite-mannen/beloften vanaf de kiosk gepresenteerd voordat zij om 12.00 uur worden weggeschoten. Na 170 km door de Kempen en 2 finaleronden in Veldhoven, is bekend wie er als winnaar wordt toegevoegd aan de unieke erelijst. Bekijk het wedstrijdverslag op Eurosport, dat direct voor en na een LIVE-etappe van de Giro d'Italia op TV zal worden uitgezonden.

 

'La Trappe Abdijentocht’ over 65 of 125 km

De 15e editie van de populaire NTFU 'La Trappe Abdijentocht' krijgt in 2020 een extra opstapplaats in Veldhoven. Op zondagochtend 17 mei kan er op ditzelfde startplein De Plaatse vanaf 8.00 uur worden gestart voor een prachtige wegtoertocht over een afstand 65 km of 125 km. Langs het startplein De Plaatse razen ook de renners van de afwachtingscriteriums. Meer wielerentourage is amper denkbaar.

In de voorbije jaren is de Abdijentocht uitgegroeid tot een populaire wegtoertocht met telkens ruim 1000 deelnemers. Met een extra opstapplaats in volle wielerentourage zal het deelnemersaantal waarschijnlijk nog verder groeien. De fervente toerfietsers zullen deze tocht gaan toevoegen in hun persoonlijke toerfietskalender. De datum zondag 17 mei staat, meer informatie vind je op de websites www.tct93.nl en www.omloopderkempen.nl. Ambiance zal er volop zijn, de brandweertruck van Beerze Bier zorgt ervoor dat de dorst direct na aankomst in stijl kan worden gelest. Voor wie het rustiger aan wil doen, kan zich eerst laten masseren, een sportmassage door fysiotherapie De Ligt is een optie. Tot ziens op zondag 17 mei!


Foto: Marcel Jans


Informatie
Datum
17 mei 2020
Thema
Stad
Locatie
De Plaatse - Veldhoven Dorp
Veldhoven
Dorpstraat 3
5504 HA
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.