publicatiedatum: 16-2-2021

GP DESTIL bereikt de felbegeerde status van Internationale veldrit.

Na tientallen jaren op nationaal niveau wedstrijden veldrijden te hebben georganiseerd prijkt de veldrit GP DESTIL dit jaar op de internationale UCI kalender.

auteur Hans Cornelis

Op zondag 17 oktober 2021 zal de internationale (sub)top in het veldrijden neerstrijken op het nieuwe parkoers dat is aangelegd op Streekpark Klein Oisterwijk te Oisterwijk. Een bekroning voor de Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk die jaarlijks garant staat voor een perfect georganiseerde veldrit.

 

Hans Cornelis van de stichting SWMO is blij met deze stap. ‘Op die dag is er een wereldbeker veldrit in de Verenigde Staten, maar voor de rest is de kalender nagenoeg leeg. Wij verwachten daarom dat we veel subtoppers aan de start mogen begroeten om felbegeerde UCI punten te vergaren. De KNWU ondersteunde onze ambitie door een positief advies af te geven  richting de mondiale wielerbond UCI toen wij ons kandidaat stelde’.

 

De andere Nederlandse veldritten op de UCI-kalender zijn de Superprestigecross in Gieten (2 oktober), Kiremko Nacht van Woerden (26 oktober), de GP van Brabant (31 oktober), WB-veldrit in Hulst (2 januari), het NK in Zaltbommel (8-9 januari), de Hondsrug Cyclo Cross (15 januari), de GP Rucphen (22 januari) en de GP Adrie van der Poel (23 januari).


Informatie
Datum
17 oktober 2021
Thema
Stad
Links
Locatie
Streekpark Klein Oisterwijk
Oisterwijk
Oirschotsebaan 6
5062TE
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.