Probeer nu een e-bike of e-step* voor 1 week!

De Sjees E-bike Probeeractie is er voor iedereen die in gemeente Waalwijk woont en/of werkt

Update 22 december 2021: De actie loopt tot en met 31 december, dus de laatste probeerweek is ingegaan. Reserveren voor deze actie is daarom helaas niet meer mogelijk!

Met een e-bike, speed pedelec of e-step worden jouw dagelijkse ritten een fluitje van een cent. En het is nog gezond ook.
Een tochtje in de buitenlucht doet tenslotte
wonderen voor lichaam en geest. Juist in deze tijd, waarin bewegen belangrijker is dan ooit.

 

Over de Sjees E-bike Probeeractie

Woon of werk je in de gemeente Waalwijk? En wil je testen of een elektrische fiets of e-step iets voor je is? Misschien heb je er nog nooit op gereden en wil je het een keer proberen. Of misschien twijfel je al een tijdje over de aanschaf van een e-bike of ben je benieuwd of het gebruik van de openbare e-steps in Waalwijk iets voor je is. Nu krijg je de mogelijkheid om een week een e-bike, speed pedelec of e-step* te proberen tijdens (noodzakelijke) ritten naar je werk of dagelijkse fietstochtjes in je thuiswerkomgeving. Zo kun jij ook ervaren hoe gezond, snel en goedkoop een elektrische fiets of elektrische step is.  

Natuurlijk wordt alles voor je geregeld: van pech-onderweg-hulp tot aan verzekering en een supportdesk waar je met vragen terecht kunt. De probeeractie loopt tot en met december 2021.

*Voor de e-step ontvang je een steptegoed van 60 minuten, dat je kan verdelen over de week.

 

Rex (31) uit Veen ging een week lang met de e-bike naar Waalwijk in september en deelde zijn ervaring in een interview. Lees het volledige interview:

Fietsverhaal GO Waalwijk.

Probeer een E-bike

Met een e-bike of speed pedelec leg je sneller meer kilometers af zonder dat je bezweet aankomt, hoe fijn is dat! Zeker als je nog nooit op een elektrische fiets of speed pedelec hebt gereden, is het fijn om het eerst een keer te proberen. Maar het is ook handig om te testen hoe snel je nou echt van huis naar je werk (of andere regelmatige bstemmingen in je omgeving) komt.

Kies je voor een e-bike of speed pedelec, dan kun je deze een week lang onbeperkt gebruiken. 

 • Je kunt jouw elektrische fiets of speed pedelec ophalen bij Matrabike (Gompenstraat 21, Waalwijk). Je hoeft geen contact op te nemen met de fietsenwinkel. Je kunt jouw fiets online reserveren via onderstaande reserveer-knop.
 • Je leent de e-bike van woensdag t/m dinsdag, zodat je er bijna een volle week gebruik van kunt maken. Dus ook in het weekend!
 • Bij de uitgifte van de fietsen volgen we de richtlijnen van het RIVM. Alle fietsen worden grondig gedesinfecteerd.
 • We vragen een kleine bijdrage van €10,-. Deze kun je direct betalen via iDeal.   
  Tip: werk je bij een werkgever in de gemeente Waalwijk? Vraag dan bij jouw werkgever na of je het bedrag kunt declareren.

Probeer een E-step

De e-steps van Citysteps staan op verschillende strategische locaties in Waalwijk verspreid en zijn ideaal om vanuit de bus het laatste stukje naar het werk te gaan. Zo kun je de auto vaker laten staan, maar hoef je ook geen kilometers te lopen vanaf de bushalte voor je op je bestemming bent. En je hoeft ook niet zelf een e-step aan te schaffen, scheelt weer!

Kies je voor een e-step, dan ontvang je een steptegoed van 60 minuten, die je een week lang kunt gebruiken.

 • Je kunt de 60 minuten in één keer gebruiken of verspreid over de week. Ga je over de 60 minuten heen, dan geldt het normale tarief van Citysteps.
 • De e-steps kun je ophalen en retourneren bij één van de dockingstations van Citysteps (Vredesplein, Wilhelminastraat, Schutweg (bedrijventerrein) en Weteringweg (bedrijventerrein)).
  Je hoeft je e-step niet op hetzelfde punt terug te brengen als waar je hem opgehaald hebt.
 • We vragen een kleine bijdrage van €10,-. Deze kun je direct betalen via iDeal. 
  Tip: werk je bij een werkgever in de gemeente Waalwijk? Vraag dan bij jouw werkgever na of je het bedrag kunt declareren.

Interesse? Zo kun je je aanmelden:

Stap 1: Kies of je een e-bike of e-step wilt reserveren via een van de onderstaande knoppen.

Stap 2: Selecteer de periode waarin je wilt fietsen. 

Extra stap voor E-bikes:  Kies de fiets die je wilt uitproberen.

Stap 3:  Vul jouw gegevens in

Stap 4:  Beantwoord enkele vragen en bevestig jouw deelname.

Stap 5:  Je wordt naar een betaalsite geleid om jouw bijdrage van € 10,- te betalen.

Zodra jouw betaling verwerkt is, ontvang je per mail een bevestiging van jouw deelname aan de e-bike probeeractie.

Voor e-bikes:

In de mail vind je alle praktische informatie over het ophalen van jouw e-bike en support onderweg. Op de afgesproken datum haal je jouw e-bike bij Matrabike op en kun je een week genieten van een snelle tweewieler!

Voor e-steps:

In de mail vind je een persoonelijke vouchercode. Deze is te verzilveren in de app van Citysteps. Download de Citysteps app in de App store of Google Play en maak een account aan. Vul je persoonlijke vouchercode in en het tegoed wordt automatisch op je account gezet. Vanaf het moment dat je de eerste keer een e-step gebruikt is je tegoed een week geldig. Meer informatie over de Citysteps? Check de website van Citysteps

 

Reserveer jouw e-bike

Reserveer jouw e-step

 

Deelnemersvoorwaarden

Je bent werkt of woont in de gemeente Waalwijk. De e-bikes en e-steps zijn te gebruiken voor woon-werkverkeer of voor dagelijkse fietstochtjes in je thuiswerkomgeving. Deelname is vanaf 18 jaar. Je kunt één keer gebruik maken van de actie. Na afloop vragen we je om mee te werken aan een korte enquête. 

Vragen?

Heb je vragen over deze actie? Dan kun je terecht bij de supportdesk van onze uitvoeringspartner De Boom en Het Meer. Stuur een mailtje naar support@deboomenhetmeer.nl. Zij helpen je graag verder!

Wie organiseert dit?

De Sjees E-bike Probeeractie wordt gefinancierd door de gemeente Waalwijk en provincie Noord-Brabant. Ons Brabant Fietst werkt daarnaast samen met Parkmanagement Waalwijk B.V., Brabant Mobiliteitsnetwerk, De Boom en het Meer, Fietsenwinkel Matrabike en Citysteps Waalwijk voor deze actie. 

Ken je Sjees Magazine al?

Hét online magazine over fiets en lifestyle boordevol fietsinspiratie.

Met in de nieuwste editie o.a.: 

 • Acteur en fietsfanaat Leo Alkemade over zijn liefde voor Brabant en de fiets
 • 10 Brabantse fietsiconen die je gezien moet hebben
 • Designer Iris Slappendel over de laatste trends voor jouw fietspak
 • De leukste Insta-accounts voor jouw dagelijkse portie (fiets)inspiratie
 • 5 tips om jouw reptielenbrein te verleiden vaker op de fiets te stappen


Sjees Magazine - over fiets & lifestyle

Open Sjees Magazine

 

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.