publicatiedatum: 24-9-2020

Nieuwe fietsbrug De Maasover bij Cuijk wordt 26 september geopend

Vanaf aanstaande zaterdag 26 september kunnen fietsers over de nieuwe fietsbrug over de Maas bij Cuijk. Daarmee is de snelfietsroute F73, het MaasWaalpad, voltooid.

Het MaasWaalpad verbindt drie provincies en vier gemeenten en loopt van Cuijk over de nieuwe brug De Maasover richting Mook, via Molenhoek en Malden naar de Campus Heyendaal in Nijmegen. Dagelijks zullen veel forenzen en scholieren gebruik gaan maken van de brug. De Maasover levert fietsers 2,5 km winst op in vergelijking met de route via de brug over de A73, ook voor recreanten.

Brug

De brug bestaat uit aan weerszijden gebouwde aanbruggen van beton en een hoofdoverspanning uitgevoerd in staal. De brug heeft ook een voetpad, zodat ook wandelaars de oversteek tussen de toeristische trekkers het 'Rijk van Nijmegen' en het 'Land van Cuijk' kunnen maken. Via een onder het publiek uitgeschreven naamwedstrijd kreeg de fietsbrug de naam De Maasover

Opening

De snelle fietsroute is vanaf 26 september te verkennen. Langs de route staan die dag tussen 12.00 en 15.00 uur standjes waar fietsers een lekkernij of een kleine attentie wacht. Er is geen vaste starttijd en iedereen kan op een willekeurige plek langs de route op de fiets stappen. Bekijk de locaties van de stands.

Samenwerking

Bij de aanleg van het MaasWaalpad werkten vele overheden samen: de provincies Gelderland, Brabant en Limburg, de gemeenten Cuijk, Mook en Middelaar, Heumen en Nijmegen en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Kaart locaties

 


Locatie
Treinstation Cuijk
Cuijk
5431 SG
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.