publicatiedatum: 27-10-2020

Nieuwe expositie in Oorlogsmuseum Overloon

“De dienstfiets van de Wehrmacht”

Er is de komende weken genoeg te beleven in Oorlogsmuseum Overloon. Zo is er begin oktober een nieuwe expositie geopend, genaamd 'De dienstfiets van de Wehrmacht'. Voor kinderen is er een interactie speurtocht ontwikkeld en ook de openingstijden zijn verruimd voor een verantwoord, veilig en dus coronaproof bezoek. 

De dienstfiets van de Wehrmacht

Wat veel mensen niet weten, is dat de gewone alledaagse fiets veelvuldig door Duitse soldaten is gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waarvoor werden ze gebruikt dan? Nou, zoals wij nu nog doen: als vervoermiddel. Alleen vervoerden soldaten toentertijd onder andere bewapening en medische hulpmiddelen. Oorlogsmuseum Overloon heeft negentien originele Wehrmacht-fietsen aan haar collectie toegevoegd. Deze nieuwe tentoonstelling is uniek te noemen. Alle fietsen zijn origineel, authentiek en in een zeer goede staat met veel reserveonderdelen en wapens erbij. De fietsen zijn gemaakt in de jaren ‘30 en ‘40. Eén van de fietsen is door een voormalig militair zelfs nog tot in de jaren 70 gebruikt! De fietsen komen uit een privécollectie en zijn nog niet eerder op deze manier aan publiek getoond. Ze zijn vanaf heden blijvend te bewonderen in Oorlogsmuseum Overloon.

Anderhalve meter museum - corona-maatregelen

Met man en macht is er maandenlang hard gewerkt om het museum coronaproof te maken. Nu nog wordt er dagelijks op bijgestuurd. Het museum is groot, daarom is er een vaste looproute gemaakt (eenrichtingsverkeer), waarbij alle paden drie meter breed zijn om elkaar ook veilig te passeren. De shop heeft een make-over gekregen en het museumcafé is een ‘Koffie & Snack To Go’ gelegenheid geworden zonder zitplaatsen.

De vaste routing die speciaal hiervoor gemaakt is, is volgens bezoekers erg prettig en handig, want dan kun je ook zeker niets missen! Kortom; een bezoekje meer dan waard. Kijk voor meer informatie op de website van Oorlogsmuseum Overloon.


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.