publicatiedatum: 13-8-2020

Bossche Van Berckelstraat autovrij per 3 augustus

De lokale Fietsersbond heeft hier bijna 30 jaar voor geijverd
auteur Aad Smid

Op 3 augustus 2020 heeft de gemeente 's-Hertogenbosch de Van Berckelstraat voor doorgaand autoverkeer afgesloten. De Fietsersbond heeft bijna 30 jaar lang geijverd voor prettig en veilig vervoer in 's-Hertogenbosch, dat het milieu zo min mogelijk belast. 

De Van Berckelstraat maakt onderdeel uit van de belangrijkste fietsverbinding (radiaal noord) van de stad. Hier was te weinig ruimte voor de fietsers. De mix van auto’s, bussen, fietsers en voetgangers op een smalle weg en bruggen zorgde voor veiligheids- en leefbaarheidsproblemen.

Daarom is er per 3 augustus voor gekozen om de Van Berckelstraat in te richten als een fietsstraat. Dit betekent dat de Van Berckelstraat voor gemotoriseerd verkeer wordt afgesloten. Fiets- en bromfietsverkeer kan richting het centrum nog steeds van de Van Berckelstraat gebruik maken. De fietser krijgt hier ruim baan en er ontstaat een fijnere fietsroute naar de binnenstad.

De Corona-crisis heeft het laatste zetje gegeven om dit besluit te nemen. Deze nieuwe situatie betreft een proef van een half jaar. 

Meer informatie over de nieuwe inrichting van de Van Berckelstraat vind je hier


Locatie
Van Berckelstraat
's-Hertogenbosch
Van Berckelstraat
5211 PG
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.