publicatiedatum: 1-7-2019

Achterop…

auteur Sjees

In deze rubriek springen we bij iemand achterop de bagagedrager. Marieke van Dongen (30) werkt in het lunchcafe annex koffiebar van boekenwinkel Gianotten Mutsaers. Ze rijdt ons rond langs haar favoriete plekjes in Tilburg. 

 

Alledaags
Ik fiets naar mijn werk langs het ­allermooiste stukje Tilburg. De Piushaven is een soort oase midden in de stad. Iedere ochtend fiets ik er rustig langs alle horecazaken die opstarten, ouders die kinderen naar school brengen, wandelende mensen en prachtige natuur om tien minuten later midden in het centrum te staan. Op de terugweg in de zomer, met zwemmende mensen in de haven en de zon op de terrassen, is de verleiding van een cavaatje bij Villa Pastorie maximaal.

Fietsherinnering
Bij mijn moeder achterop de fiets met m’n armen uitgestrekt doen alsof ik een vogel was.

Genieten
Een hele dag samen met mijn vriend Luc. We hebben een vrij hectisch en volgepland leven, maar woensdag is heilig. Dan zijn we allebei vrij. We proberen altijd iets te ondernemen, zoals fietsen naar La Trappe voor een biertje in de tuin en dan via natuurgebied Moerenburg terug om nog even neer te strijken bij Café Zomerlust.

Snacken 
Een nieuwe hotspot is The Cat’s back, een kleine foodbar met een onweerstaanbare kaart en hiphop op de achtergrond. Mijn absolute favoriet: Danny’s fishtaco’s.

Vaste prik 
Ieder jaar op 31 juli komen we met een aantal vrienden samen bij de ouders van Frank, mijn beste maatje die 12 jaar geleden is overleden. Na het stappen in Breda bracht hij me altijd op de fiets naar huis in Bavel. Met hem heb ik veel hilarische fiets­momenten beleefd.

Wa skòn
De plek achter ons huis met uitzicht op het Wilhelminakanaal.

M’n sjees
Een snel en sportief stadsfietsje dat er hip en herkenbaar uit ziet. Zonder poespas en met terugtraprem.

 

Foto: Suzanne Waijers

Informatie
Stad
Thema
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.