publicatiedatum: 13-2-2019

Wielercafe in Veghel voor inzameling Alpe d'HuZes

Ex-prof Rob Harmeling en Teun van Erp (Team Sunweb) te gast

Het wordt een super avond voor iedereen die iets met fietsen heeft.
Auteur Ons Brabant Fietst

Ex-profrenner Rob Harmeling, etappewinnaar in de Tour de France, is deze maand te gast bij een Wielercafé in Veghel. Ook te gast is Teun van Erp, bewegingswetenschapper bij Team Sunweb. Het Wielercafé wordt georganiseerd om geld op te halen voor Alpe d'HuZes en vindt plaats op 20 februari 2019.

“Het wordt echt een super avond voor iedereen die iets met fietsen heeft. Het gaat over de professionele tak, maar er worden ook tips gegeven aan recreatieve wielrenners", vertelt mede-organisator Bart van der Sanden. 

Bart uit Veghel en Randy van Venrooy uit Boekel vormen met zeven anderen het team BAS goes HuZes. Samen beklimmen ze op 6 juni 2019 zo vaak mogelijk de mythische Alpe d'Huez voor kankeronderzoek. Van het team zijn er acht werkzaam bij de BAS. De deelnemers komen uit alle lagen van het bedrijf. 

Sponsoring

De deelname aan Alpe d’HuZes en dus ook de fondsenwerving voor het goede doel is een privé-initiatief van de leden van het BAS goes HuZes team. Vanuit BAS is een sponsorbijdrage toegezegd van € 200,- voor elke keer dat één van de leden de top van Alpe d’Huez weet te bereiken. De teller staat op dit moment op ongeveer € 13.250,-. 

Het is de bedoeling dat je per persoon 2500 honderd euro ophaalt. Een simpel rekensommetje leert dat BAS goes HuZes dus 22.500 euro ‘moet’ binnen hengelen. Vandaar het Wielercafé, bedoeld om extra geld te genereren.

Rob Harmeling en Teun van Erp te gast

Bart en consorten hebben voor hun Wielercafé twee bijzondere gasten weten te strikken. Rob Harmeling, ex-prof en etappewinnaar in de Tour de France van 1992, vertelt over zijn carrière en de huidige wielerwereld. Naast Rob is Teun van Erp te gast. "Teun is bewegingswetenschapper bij Team Sunweb (de ploeg van Tom Dumoulin red.). Hij weet misschien wel meer van Tom Dumoulin dan Tom zelf", aldus Bart. 

Kijkje achter de schermen bij Team Sunweb

Teun geeft een kijkje achter de schermen bij Team Sunweb. Hij vertelt over zijn rol als wetenschapper in deze succesvolle ploeg. De bewegingswetenschapper heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Dumoulin in de Giro en het wereldkampioenschappen tijdrijden.

Mooie mix tussen wielrennen van toen en nu

Bart is verguld met deze twee topgasten. "Het is een mooie mix tussen het wielrennen van toen en wielrennen van nu. Rob is bekend bij het wielerpubliek en zorgt altijd voor actie. Teun is wat minder bekend, maar groots in zijn manier van werken", legt hij uit. "Het wordt echt een super avond voor iedereen die iets met fietsen heeft. Het gaat over de professionele tak, maar er worden ook tips gegeven aan recreatieve wielrenners."

Verder is er een loterij waarbij onder andere een gesigneerd shirt van Tom Dumoulin en Bart Brentjens worden verloot, evenals diverse andere gadgets. Luc van Moorsel uit Erp praat de avond aan elkaar.

Kaartjes voor Wielercafé

Het Wielercafé is op 20 februari om 19.30 uur in De Stapperij op de Bunders 3 in Veghel. Kaartjes kosten tien euro. Het volledige bedrag gaat naar het goede doel. Zaalhuur hoeven de organisatoren niet te betalen en de winst van de bar gaat ook naar BAS goes HuZes. Bart: "Voor tien euro krijg je een bak informatie en maak je kans op mooie prijzen".


Informatie
Datum
20 februari 2019 19:30 tot 22:00
Thema
Stad
Links
Locatie
Veghel
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.