publicatiedatum: 13-8-2020

Ronde van Frankrijk in Brabant

Recreatieve fietsers dragen bij aan het verslaan van spierziekten
auteur Spieren voor Spieren

Ga de uitdaging aan om de Ronde van Frankrijk in één dag te rijden
 en draag bij aan het verslaan van spierziekten bij kinderen.

Na 24 jaar is de tour terug in ’s-Hertogenbosch met de Ronde van Frankrijk in Brabant. Dit is een evenement voor de recreatieve fietsers waarbij de deelnemers de uitdaging aangaan om in één dag de ronde te rijden. De route heeft namelijk de vorm van de contouren van Frankrijk en is circa 80 km lang. Het evenement is in het weekend van 29 en 30 augustus 2020. In dat weekend is ook de start van de Tour de France in Nice. 

De opbrengst van het evenement gaat naar Spieren voor Spieren. Deze stichting heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. 

Minke Booij van de stichting Spieren voor Spieren: 'Onze stichting is ontstaan vanuit topsporters. Zij weten als geen ander hoe belangrijk een goed functionerend lichaam is voor het leveren van topprestaties. Hoe anders is dat voor kinderen met een spierziekte... Wij zijn elke keer opnieuw onder de indruk en dankbaar dat sporters hun gezonde spieren inzetten om geld in te zamelen voor zieke spieren. Zo komt genezing voor kinderen met een spierziekte sneller dichterbij.’

Waan je in Frankrijk, volg de Rijn langs Straatsburg, beklim moeiteloos de Col du Galibier en Col du Tourmalet. Rij langs de kusten van de Middellandse zee en de golf van Biskaje en passeer het woeste Bretagne en Normandië. Dan nog de kasseien in Roubaix en voor je het weet ben je weer terug in ‘s-Hertogenbosch...

Praktische details:

  • Datum: zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2020
  • Locatie: Village départ & arrivée bii De Maaspoort Sport & Events. Marathonloop 1, 5235 AA in ’s-Hertogenbosch
  • Afstand: 80 km
  • Kosten deelname: € 15,- (individueel)


Inschrijven voor de Ronde van Frankrijk in Brabant op 30 augustus kan via deze link
De Google maps route vind je hier

De Ronde van Frankrijk in Brabant wordt georganiseerd door een samenwerking van Spieren voor Spieren, De Maasport Sports & Events, Brabant Cycling Network en de  Stichting Organisatie Wielergala.


Informatie
Datum
13 augustus 2020 - 31 augustus 2020
Thema
Stad
Links
Locatie
Maaspoort Sports & Events
's-Hertogenbosch
Marathonloop 1
5235 AA
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.