publicatiedatum: 14-9-2021

La Vuelta 2022 komt naar Brabant!

La Vuelta, de ronde van Spanje, start volgend jaar in Nederland! Op vrijdagavond 19 augustus 2022 gaat La Vuelta officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda. La Vuelta Holanda, de start van het wielerevenement in Nederland, wordt voorafgegaan door de ploegenpresentatie op donderdagavond 18 augustus in de binnenstad van Utrecht.

La Vuelta Holanda 2022

De Ronde van Spanje doorkruist volgend jaar maar liefst 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen tijd. De organisatie is in handen van de steden Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch en provincies Utrecht en Noord-Brabant. 

Programma in aanloop

La Vuelta Holanda gaat al veel eerder van start dan augustus 2022. In de doorkomst-gemeenten en op andere plekken in de regio’s worden maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd. Hiermee is La Vuelta Holanda veel meer dan drie dagen topwielrennen. De Nederlandse organisatie is in gesprek met sportverenigingen, scholen, culturele instellingen en ondernemers om te verkennen welke ideeën deze partijen hebben voor activiteiten rond het internationale wielerevenement in 2022. Er wordt ingezet op de thema’s feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. 

 


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.